06-12-06

Doorzakken ....

Vanmorgen ben ik kwaad en daarom is het waarschijnlijk niet het beste moment om te "bloggen". Ik heb me echter voorgenomen om alle dagen wat te schrijven en dus zullen we (plichtsbewust als ik ben ...) het ook maar doen.

Gisteren heb ik er met mijn schoonbroer een "goei lap" op gegeven. Eerst iets gaan eten (Restaurant Volefs in Antwerpen http://wp.resto.be/volefs/ - een warm geitekaasje & een tonijnsteak - een aanrader) en daarna nog iets gaan drinken in "Bar du Port".
Het heeft zoals verwacht tot de eerste (of was de tweede ?) pint geduurd voor we over "het onderwerp" begonnen. Ik heb persoonlijk geen probleem om er over te praten maar ik zal er zelf nooit over beginnen. Het gesprek was eerlijk en langs beide kanten heel open. Als iemand anders je een vraag stelt dan ben je wel verplicht om er over na te denken en een antwoord of een mening te formuleren. "Zijn er nog "speciale" dingen die je wilt doen ?", "Zou je sommige zaken anders hebben aangepakt nu 'je weet wat je weet'" en de uitsmijter "Heb je nog goede raad voor mij ?", ... Eindelijk de status van Guru bereikt !
Het is opmerkelijk dat je je begint te betrappen op spreken in de verleden tijd (en soms zelfs in de derde persoon - hoe koninklijk). Eigenlijk hebben we ook goed gelachen. "Shit happens" en kanker moet niet altijd gepaard gaan met een depressie.

"Moe maar voldaan" gingen we veel te laat naar huis (mijn dokter moest het eens weten - wenkbrauwen fronsen, belang van voldoende rust, ... - ... maar we hebben het toch weer gehad).
Karin was terug opgestaan (ongerust) en we hebben nog tot na 4 uur blijven praten. Het begon leuk maar op het einde is het helemaal verkeerd gegaan. Het was of er een vat vol verwijten van haar opging. Futiliteiten meestal die andere zaken verbergen. "Waarom heb je maandag de aardappelen niet geschild als je je toch maar verveeld ?", ...
Filosoferen kan ik maar met de problemen, angsten, twijfels, ... van mijn omgeving heb ik het veel moeilijker. Karin verwijt me regelmatig dat ik mijn ziekte "manage" zoals één van mijn vroegere projecten. Sloop alle emoties eruit en concentreer op de droge feiten ! Dat werkt niet maar het is teveel jaren mijn natuurlijk reflex geweest. Aan blijven werken zeker!

Het resultaat was dat we ons vanmorgen verslapen hebben en dit gebeurt ons bijna nooit. Net nu het sinterklaas is. Caroline had heel symphatiek haar schoentje gezet en wij waren er niet. Ik heb nog wel voldoende emphatisch vermogen om te beseffen dat juist deze kleine zaken nu heel belangrijk zijn. Hoe krijgen we dat weer rechtgezet ?

Fysieke toestand: te moe en kwaad !

11:45 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Luc Net als je gevoelens hoog zitten zou je moeten bloggen want het helpt echt om het langs deze weg te ventileren. Ben ook altijd zo'n rationele streber geweest, maar de ziekte heeft me gedwongen om te veranderen en daar kan ik eerlijk gezegd alleen maar blij om zijn.
Ik wens jullie heel veel sterkte en geniet van elke dag!

Gepost door: Elly | 06-12-06

De commentaren zijn gesloten.