14-12-06

Johan ...

Gisteren heb nog eens een telefoontje ontvangen van Johan met wel heel slecht nieuws.
We hebben beiden een tijdje gewerkt voor hetzelfde Consulting bedrijf . Ik heb hem als collega beter leren kennen tijdens een toch wel hectisch project bij een Japans bedrijf. Daarna zijn we ieder onze eigen weg gegaan: Johan “verhuisde” naar een nieuwe klant en ik werd “overgekocht” door de klant (consulting is een slavenstiel …”. Via, via kwam hij te weten dat ik ziek was en hij begon mij op regelmatige basis op te bellen om te weten “hoe het met mij was”.

Professioneel heb ik waarschijnlijk de reputatie om heel joviaal te zijn maar ik bewaar ook steeds de nodige afstand (alle opties ophouden – rekening houden dat je ooit “slecht nieuws” moet brengen - paranoïde manager in actie). Mijn eerste reactie was dus ook heel voorzichtig, ontwijkend, …. Maar Johan bleef bellen en volhouden (eigenlijk verdiende ik dit niet).

Johan heeft een zoontje van 15 jaar die tijdens zijn eerste jaren geleden heeft aan leukemie. Dit was een zeer moeilijke periode maar hij is er doorgesparteld. Vrijdag kreeg hij echter (heel onverwacht) het slechte nieuws dat hij hervallen is.
Dit moet vreselijk zijn voor een jonge kerel van die leeftijd. Weer door al die rotzakkerij van weerstand afbreken, chemo’s, bijwerkingen, twijfel, … Ben ik ooit genezen ? Ik heb al zo veel genoten van het leven maar voor hem moet alles nog beginnen.

Ik heb me voorgenomen om Johan nu ook regelmatig te contacteren en hem ook proberen een hart onder de riem te steken. Dit is niet echt mijn sterkste kant maar hij verdient het en dit is het minste wat ik voor hem kan doen. Voor het jaareinde bel ik hem terug of ik ben een lul !

Fysieke toestand: (verdacht) goed – ik heb zin om te “feesten”

09:44 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** Kanker is een echte sluipschutter hé. Fijn dat je je voorgenomen hebt om Johan tot steun te zijn, ondanks de moeilijke situatie waar je zelf in zit. Echt doen hoor, je weet ondertussen zelf hoe belangrijk die kleine dingen zijn.
Enne... als je zin hebt om te feesten, doen!!

Gepost door: Elly | 14-12-06

Doen... Doen, joch,dat bellen en dat feesten.
Echt.

Gepost door: jolliefieke | 14-12-06

ik kruip bericht per bericht omhoog dus weet ik nog niet wat hier boven gepost werd.... maar heb je nu reeds gebeld???
Ik ken persoonlijk alleen maar lullige lullen.... bellen dus hé ;-)))

Gepost door: Talleke | 20-12-06

RuneScape Money ik kruip bericht per bericht omhoog dus weet ik nog niet wat hier boven gepost werd.... maar heb je nu reeds gebeld???
Ik ken persoonlijk alleen maar lullige lullen.... bellen dus hé ;-)))

Gepost door: RuneScape Money | 31-07-09

De commentaren zijn gesloten.