15-12-06

Roepen ...

Het is me de laatste tijd opgevallen dat ik geen normaal gesprek meer kan hebben met Caroline (15 jaar). Caroline spreekt niet meer met mij, ze ROEPT. Meest gebruikte zinnen (+/- 50 keer/dag) zijn: “JA MAAR PAAAPAAAAA”, “DA ZIEDE VAN HIER …”, “ … EN DOMINQUE MAG DA WEL …?”. Met haar geschreven taal is het niet veel beter.

Af en toe ontvang ik SMS’jes waarna ik haar spontaan wil inschrijven voor een inburgeringscursus (kgoan w8e en tot lisa gdn eeft goe timmere xxx). Een vrije vertaling van dit laatste is (waarschijnlijk): “Ik heb mijn examen beëindigd maar ik ga even wachten (op mijn “beste vriendin van de week) Lisa. Klus jij maar lekker voort en ik zie je graag (dus straks niet te veel zagen).”

Mijn relatie met mijn dochters is de laatste maanden drastisch veranderd en verbeterd. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat ze opgroeien en hun eigen persoonlijkheid ontwikkelen, maar ook met het feit dat ik veel meer aanwezig ben. Vroeger kwam ik ten vroegste om 20:00 h thuis en meestal had ik nog even tijd nodig om te acclimatiseren en tot rust te komen. Ik stond er voor bekend dat je een hele uitleg tegen mij kon doen met als enige reactie: “Sorry, zeg het nog eens …”. Niet echt stimulerend voor de tegenpartij …

Al bij al mag Caroline tegen mij blijven roepen. Bij mijn ouders had ik dit nooit moeten proberen maar toen was er nog een echte “generatiekloof”. Nu is er enkel onbegrip voor de toch wel moeilijke situatie van een moderne “puber”. Ik hou wel van rebelse karakters ….

Alle raad van andere ervaringsdeskundigen is steeds welkom !

Fysieke toestand: moe – gisteren weer geforceerd.

08:56 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb ook een 15-jarige dochter, en herken dat taaltje maar al te goed. Ik heb het er zelfs moeilijk mee, doe zelf mijn best om zo weinig mogelijk fouten te schrijven.
Gelukkig roept ze niet te veel, want ik geloof dat ik het daar ook heel moeilijk mee zou hebben.
Bedenk mij plots dat ik misschien wel héél ouderwets aan het worden ben... :S

Gepost door: kaatje | 16-12-06

Ja, dat sms taaltje is voor mij ook telkens puzzelen.
Ik leer bij maar zelf zal ik het toch niet gebruiken.

Gepost door: katy | 16-12-06

=^..^= soms, voor de gein, antwoordde ik ook in zo'n taaltje.... ewel Luc, je moet dat eens proberen, 't is verdorie nie simpel zulle!!!!

Gepost door: Talleke | 20-12-06

De commentaren zijn gesloten.