28-12-06

"3121" ...

Enkele weken geleden heb ik de laatste CD van Prince als pré-Kerst cadeautje gekregen van een collega. Gisteren heb ik er eens aandachtig naar geluisterd. Ik zal steeds van hem blijven houden sinds het memorabele concert in Vorst Nationaal nu bijna 10 jaar geleden.Het was een zwoele dag en we waren op vakantie aan de kust. Ik had afgesproken met een 10-tal vrienden (alleen mannen …) om die avond naar het concert te gaan luisteren. De hele dag lui bakken in de zon (huidkanker heeft een oorzaak …) en rond 5 uur richting Antwerpen. Ik herinner dat ik een vriendin een lift gaf naar huis en dat ze later borstkanker heeft gekregen. Een kankermobiel in opbouw …

In Antwerpen hebben we iedereen opgepikt en “full speed” richting Brussel. Mannen worden op slag terug adolescenten wanneer ze in een groep zijn van meer dan twee. Daar de BOB-campagnes nog niet op volle toeren draaiden, waren de wagens volgestouwd met de nodige drank. Het was nog tropisch heet en we hadden dorst. Midden in Brussel konden we ons puberaal gedrag niet meer bedwingen en hebben we een collectieve plaspauze ingelast op één van de drukste avenues. Aan de reactie van het achterliggende verkeer en de omstaanders hadden de concerten voor verdraagzaamheid (0110) duidelijk nog niet plaatsgevonden. Wij hadden “fun”.
Net op tijd in de zaal voor het begin van het concert. Wat er toen gebeurde was bijna magisch. Prince heeft non-stop 3 ½ uur gespeeld. Af en toe gaf hij zijn begeleidingsgroep wat rust maar hij bleef doorgaan. Na één nummer zat niemand nog op zijn stoel. Het was luid, heet, zweterig, … Ik denk dat iedereen die avond in een soort van trance was. Het einde van het optreden was abrupt en dan pas voelde je hoe uitgeput je was. Het was net of je een marathon had gelopen … (nooit gedaan maar het lijkt mij behoorlijk vermoeiend). Iedereen in de zaal was als in een roes.
‘s Avonds ben ik nog terug naar de zee gereden. Waarschijnlijk niet verantwoord maar immens gelukkig.

Ik heb hem later nog gezien maar nooit heeft hij mij op dezelfde manier kunnen begeesteren. Zijn laatste CD is zoals de meeste van zijn vorige niet bepaald goed. Af en toen ontdek je nog eens de meester maar dit gebeurt nog maar zelden. Ik blijf eeuwig fan na dat éne concert. Enkel vraag ik me of ik nog naar één van zijn concerten zou gaan wanneer hij weer in het land is. Ik zou waarschijnlijk op een stoeltje moeten gaan zitten en zo goed als die avond acht ik niet voor mogelijk. Gelukkig heeft hij nu naar het schijnt een dagelijkse show in een club in Vegas. Prince tussen Celine Dion en Elton John ?

Fysieke toestand: goed

13:09 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Luc Ik heb ook zo'n goede herinneringen aan een live concert van Prince in het Sportpaleis in Antwerpen. Was al een een onvoorwaardelijke fan, sindsdien nog meer, maar het is duidelijk dat hij die sfeer die zijn songs toen opriepen niet meer kan evenaren op zijn laatste cd.

Fysieke toestand 'goed' klinkt goed!

Gepost door: Elly | 29-12-06

De commentaren zijn gesloten.