30-12-06

Praten, praten, ...

Nu ben ik kapot ! Batterij leeg wegens structureel nachtbraken … Moe maar redelijk voldaan.

Het begon eigenlijk 2 avonden geleden. Karin had geen zin om te koken en wij dus naar ons favoriete Italiaanse restaurant (http://www.zone03.be/resto/detail/nl/2176/La%20Tavola%20Italiana.html). Lekker eten en een warme sfeer. Wij hadden het best naar onze zin niettegenstaande alles maar dan ook alles misliep in de keuken. Wij konden alleen maar lachen met hun “miserie”. Terug thuis zijn we beginnen te praten en praten. Geen enkel onderwerp werd gemeden en al snel was het 5 uur ’s morgens. Niet echt wat men bedoeld met “veel rusten”.
We hebben het o.a. gehad over mijn “angsten”. Ik heb steeds gezegd dat ik er twee heb: verlies van zelfrespect en de schrik voor een langdurig lijden. Volgens Karin moest ik er twee aan toevoegen: verlatingsangst en gebrek aan waardering. Die eerste kan ik nog steeds niet goed plaatsen maar gebrek aan waardering is waarschijnlijk heel waar. Ik heb het nodig dat af en toe iemand zegt “Goed gedaan, Luc” en dit is iets wat je niet bereikt door in je bed te liggen en te “kankeren”.
Ook werd het mij duidelijk dat ik toch wel heel grote gaten in mijn geheugen heb, waarschijnlijk door de inname van morfine gedurende de hectische zomermaanden. Het bizarre is dat je denkt dat je alles nog weet omdat je de “gaten” vergeten bent (wat een logica …). Sommige stukken komen terug, andere zijn volledig zwarte gaten.
Ook wordt het me meer en meer duidelijk dat heel veel zaken voor mij verborgen werden gehouden. Ik moest beschermd worden tegen mijzelf zeker ?

We hebben dus gepraat. Over Karin haar angst om geen tweede leven te kunnen opbouwen met een nieuwe man. “Waar ga ik hem vinden ? Niet die kerels op café, niet via internet, … maar waar dan.” Karin is nog steeds een heel knappe vrouw, intelligent, gedreven maar ook heel onzeker. Een onzekerheid die gemakkelijk uitmondt in uitbarstingen van emoties die ze niet altijd onder controle heeft.
De volgende dag heb ik om te bekomen naar de U2 dvd “18” geluisterd en gekeken. Eén zinnetje bleef hangen: “I cannot live with or without you”. Ik zie Karin (meestal) heel graag.

Vrijdagavond avond zijn we er nog maar eens ingevlogen. Etentje met de schoonbroers (5) afgerond in een cafeetje in Antwerpen. Het was weer 3 uur voor ik in mijn bed lag. Leuk, veel vrijblijvende praat, discussies om de discussies (politiek, films, “ik hou niet van modern ballet”, …). Moet ook eens kunnen om als mannen onderéén te lullen en (al dan niet) stomme praat te verkopen. Wel viel er die avond de voor mij meest sarcastische opmerking van het jaar. Ze kwam heel onverwacht, paste niet in het gesprek en werd volgens mij enkel door mij gehoord. Niemand reageerde.“Verliefdheid bestaat niet. Er bestaan maar 2 soorten mensen: zij die scheiden en de anderen die niet door de poes-pas van een scheiding willen gaan”.
Ik was er echt niet goed van. De wereld is niet ideaal maar 2 mensen kunnen toch wel iets samen hebben dat waarde heeft. Soit, een mens die wat gedronken heeft zegt wel eens stommiteiten.

Vandaag veel te moe en ik denk dat ik mijn omgeving behoorlijk op de zenuwen werk (stomme mopjes: Wie is sneller ? Een haas of een krokodil ? Een haas, want die moet ’s morgens maar 2 tandjes poetsen ! (sorry, kon het niet laten)
.Vanavond een DVD’tje en voor de rest niets.

Fysieke toestand: ja, wat moet ik nu zeggen ? Allemaal mijn eigen schuld zeker.

16:29 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Praten is belangrijk Maar o zo moeilijk. Wat je zegt wordt niet altijd zo begrepen zoals je het zegt.
Liefde en verliefdheid tussen 2 mensen kan echt wel.
Groetjes en doe het wat rustig aan. Jouw tempo zo ik niet kunnen bijhouden hoor.

Gepost door: Katy | 30-12-06

hihihi... meer tanden te poetsen!!! das echt zo'n... ja, sorry zulle, echt een stomme mop ;-))

Enne, ik ben ondertussen reeds een aantal jaren single maar verdorie, het geloof in de liefde pakken ze mij niet af zulle!!! Ik blijf "hopen" op mijn witte prins...

oops.... is dat niet een prins op een wit paard??? Ach, who cares.... als 't maar ne lieven is

Gepost door: Talleke | 31-12-06

Prettige feesten nog maar inderdaad je hebt een hels ritme. Veel plezier met je gezin en veel mooie momenten in 2007.

Gepost door: christine | 31-12-06

Ik kom je nog vlug eens het beste toewensen voor 2007.

Gepost door: Katy | 31-12-06

Wat wens ik jou voor 2007????

Tijd!!!!! Vooral tijd

lieve knuffel

Gepost door: Talleke | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.