04-01-07

Alles went ...

Weer een nieuwe dag. Het is opmerkelijk te zien hoe iedereen het verlies van mijn schoonvader verwerkt. Alles went blijkbaar. Soms vraag ik me af of dit ook met mij het geval zal zijn. Gaan er ook familiebijeenkomsten zijn waar er na een tijdje gelachen wordt ? Waarom ook niet ? Het is wel een heel, bijna irreëel gevoel.

De uitvaart zal worden opgeluisterd door mensen van “Rent-a-Priest”. Vreselijke naam maar we hebben ze reeds enkele malen ingeschakeld voor doopplechtigheden, enz. en het was steeds een aangename ervaring. Zij doen eigenlijk wat de officiële kerk reeds jaren had moeten doen: de liturgie of het beleven aanpassen aan de moderne tijd. Dominique en Caronline (en Karin) gaan (tot mijn verwondering) een tekstje voordragen. Ik ben trots op hen en kijk er naar uit.

Ik heb zelf ook een nieuw “project”. De financiële situatie van mijn schoonmoeder is een rommeltje: geen inkomsten meer, geen pensioen, huizenhoge schulden, geen activa, geen aansluiting bij een ziekenfonds, etc. Er is voldoende solidariteit tussen de kinderen om de noden te lenigen maar we hebben een oplossing op lange termijn nodig. Het is allemaal heel complex omdat we, om ons te beschermen tegen schuldeisers, afstand hebben gedaan van de “erfenis”. Dit was de enige optie maar het laat ons niet meer toe om enige “handelingen” te stellen.
Wanneer je te veel geld hebt is er nooit een probleem. Banken, enz. zijn steeds bereid om je te helpen. Wanneer er geen middelen en enkel problemen zijn wordt het iets moeilijker. Ik heb morgen een afspraak gemaakt met het lokale OCMW om me eens in te lichten over een aantal mogelijkheden. Ik weet niet hoe de rest van de familie over dit initiatief denkt. We zijn allemaal redelijk bemiddeld en we schamen ons om zulk een “caritatieve” instelling in te schakelen. Ik vrees echter dat we hen nodig hebben omdat het zulk een kluwen is. Eens kijken of we ons nuttig kunnen maken.

Fysieke toestand: beter – gisteren eens op tijd in mijn bedje gekropen

17:52 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.