19-01-07

Ambtenaren ...

Eindresultaat van mijn takenlijstje voor deze week:
Gepland = 18
Beëindigd = 8
Gestart = 4

Als professioneel projectmanager ben ik niet echt gelukkig met dit resultaat. Te ambitieuze planning, gebrek aan buffers voor onvoorziene omstandigheden, enz. In realiteit ben ik wel tevreden met al wat ik gerealiseerd heb en ik denk dat ik het volgende week weer een lijstje ga maken (geen paniek – ik ga er jullie verder niet met vervelen …). Ik heb de indruk dat ik weer “vertrokken” ben en dat ik over mijn “depressie” ben.

Ik heb wel enkele excuses voor mijn slechte performantie:
1. Poetsvrouw heeft ons deze week weer in de steek gelaten;
2. Afwikkeling n.a.v. het overlijden van mijn schoonvader.

In verband met dit laatste heb ik vanmorgen met mijn schoonbroer Jeroen o.a. het OCMW bezocht. Er moet eens iets van mijn lever. Iets waar ik me nooit van bewust was en wat me de laatste maanden meer en meer is opgevallen. Het zogezegde “ambtenarenapparaat” is geen bende “Collega’s”, geen bende uitgebluste “Jomme Docks’sen”. Al de mensen die ik de laatste maanden ontmoet heb in het ziekenhuis, het ziekenfonds, de thuisverzorging, … en nu, i.v.m. mijn schoenmoeder, de belasting, de post, het OCMW, … zijn behulpzame,klantvriendelijke, begrijpende mensen. Zelfs wanneer ik deze week naar het recyclagepark ging werd ik geholpen door mensen die hun job serieus nemen en trots zijn op hun werk. Chapeau !
Ik zei vroeger tegen mijn mensen “dat het hier geen ambtenarij was” maar ik denk dat ik ze in de toekomst als voorbeeld ga nemen. Veel duur betaalde, opgeblazen, zelfingenomen, … potentaten (zoals ikzelf) kunnen hier nog een lesje van leren.

Morgen is het vergadering met de familie om te overleggen hoe het verder moet met mijn schoonmoeder. Ikzelf (noch Jeroen) gaan hieraan deelnemen omdat we willen vermijden dat de aangetrouwden het voortouw nemen. We zijn eens benieuwd wat het resultaat zal zijn. Er moeten een aantal dringende knopen worden doorgehakt en het zeker geen “goed nieuws show”. Normaal was ik vanavond met wat collega’s naar het Autosalon gegaan (plus etentje + plus pintje achteraf). Ik heb afgezegd om de situatie even met Karin te overlopen. Het zal een evenwichtsoefening worden en dat is niet altijd mijn sterkste zijde.

Fysieke toestand: eigenlijk goed

16:59 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jij zegt chapeau voor de ambtenaren.
Ik zeg chapeau voor jouw.
Klasse
Groetjes

Gepost door: Katy | 19-01-07

ambtenaren thx hoor, eindelijk eens iemand die weet dat ambtenaren geen luierikken zijn, ik zelf ben er eentje, en de jaren van niks doen liggen ver achter ons; vandaag de dag moeten wij even hard werken als in het prive, en we worden vele minder betaalt.
Bedankt toch voor het steuntje, groetjes

Gepost door: emily | 20-01-07

Dag Luc, ik ben even komen bijlezen en ik moet zeggen dat mijn bewondering steeg naarmate ik verder las tot het laatste postje... chapeau hoor, hoe jij omgaat met beperkingen! Ik denk dat ik hier een wijze les heb uitgeleerd...
Goed van je om een lijstje met to-do's te maken; maak je echter niet druk als er iets niet is afgewerkt en geniet tussenin van de rust.
Nog even iets over je spagettisaus: wel Luc, er bestaat wel een machine om groentjes fijn te maken voor spagettiesaus - ik doe dat af en toe met de keukenrobot. Gewoon alles er in (uien, worteltjes, courgette, ..... wat je ook maar wil) en fijn snijden. Zo maak je een overheerlijke saus met heel fijne stukjes groeten en bovendien is ze veel sneller klaar dan traditionele saus...
Succes en groetjes

Gepost door: lucretia | 21-01-07

Het feit van ' big professional'-af te zijn, is voor mij eigenlijk een mes dat aan twee kanten snijdt. Ja, ik mis ook wel eens de 'prestige' en de macht die er aan vast hangen, maar voor de rest vind ik het een ongekende luxe dat nu even niets meer persé hoeft. Ik leef al 9 maanden onder het motto : niks moet, alles mag en vind dat ongewoon zaaaaalig. Vergeet er niet van te genieten.
Heel leuk idee, die lijstjes, en motiverend ook. Gelukkig gebeurt er helemaal niks als je ze niet afwerkt, en hoef je nu daarover aan niemand - zelfs niet aan jezelf - verantwoording af te leggen!
Have fun!

Gepost door: Cancer Chick | 23-01-07

RuneScape Money Het feit van ' big professional'-af te zijn, is voor mij eigenlijk een mes dat aan twee kanten snijdt. Ja, ik mis ook wel eens de 'prestige' en de macht die er aan vast hangen, maar voor de rest vind ik het een ongekende luxe dat nu even niets meer persé hoeft. Ik leef al 9 maanden onder het motto : niks moet, alles mag en vind dat ongewoon zaaaaalig. Vergeet er niet van te genieten.
Heel leuk idee, die lijstjes, en motiverend ook. Gelukkig gebeurt er helemaal niks als je ze niet afwerkt, en hoef je nu daarover aan niemand - zelfs niet aan jezelf - verantwoording af te leggen!
Have fun!

Gepost door: RuneScape Money | 31-07-09

De commentaren zijn gesloten.