23-01-07

Eerste rijles ...

Hier zijn we weer. Ik heb de “blog” enkele dagen verwaarloosd omdat het iets te druk was. Genoeg zaken om over te schrijven maar gewoon geen tijd. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog eens kon zeggen.

Twee belangrijke gebeurtenissen:
a. Zaterdag had Dominique een “taxi” nodig om haar naar het “Amerikaantje” te voeren. Volgende vrijdag vieren ze op school “Chrysostomos” (feest n.a.v. de laatste 100 dagen) en ze had wat legerspulletjes nodig. 70 kilometer in de wagen met ons Dom: dat is getetter van het begin tot het einde: de Jan, stomme Ellen, Mijnheer Bruys, judo, gymnastiek, op kot in Gent, … Karin wordt er meestal gek van omdat ze zo “van de hak op de tak” springt. Ikzelf heb een meer selectief gehoor en mijn tussenkomsten beperken zich meestal tot “ja, ja, …”, “allez” en “’t is toch niet waar”. Dan is het nog wel een beproeving maar draagbaar.
Eén van de onderwerpen die ze aansneed was het “rijbewijs”. Ze is geboren op het einde van het jaar en al haar vrienden/vriendinnen zijn reeds druk bezig met het behalen van dit gegeerd documentje. Ik geloof niet dat ik haar leraar zal zijn (ziekte en gebrek aan geduld) maar toch dacht ik haar even te verrassen. Snel een industrieterrein opgezocht en dan met een zeer ernstig gezicht: “Eerste rijles !”. Dominique is een durver (wat ze misschien wel van mij heeft). Je moet weten dat ik met een grote Jeep rij (Toyota Landcruiser) en dat is nu niet echt een typische wagen voor je eerste lesje. Na een half uurtje was ze nog steeds dolgelukkig. Ze heeft zelfs één keer de wagen geparkeerd (OK – een parkeerplaats voorzien voor een vrachtwagen). Ik ga later toch kunnen zeggen dat ik “de eerste” was.

b. Mijn schoonmoeder heeft een nieuwe appartementje. In meer dan behoorlijke staat, lage huurprijs en bij ons in de buurt (oops !). Karin heeft dit allemaal geregeld in is daar terecht behoorlijk trots op.
Ik heb waarschijnlijk weer een nieuwe hobby want er moet natuurlijk wel wat geschilderd, etc. worden.
De verhuis is gepland begin maart en ik hoop dat we daarmee een mindere periode kunnen afsluiten met een nieuwe start. Let’s see.

Fysieke toestand: zondag nog het Autosalon bezocht met een collega. Achteraf merkte ik dat mijn hand weer aan het beven was (bij het drinken van een koffie). Gisterenavond was ik ook niet echt 100 %. Ik heb deze dag even als rustdag ingepland.

11:44 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

rijbewijs ik zie het zo voor me, fiere vader met gelukkige dochter aan het stuur, het is te vergelijken met de eerste stapjes;
ik doe hier bij de gemeente de dienst rijbewijzen, en het jonge volkje is zo gelukkig als ze hun rijbewijs komen afhalen;
ik kan erin komen, mijn auto mijn vrijheid, zo is het toch, niet.

Gepost door: emily | 24-01-07

Herinneringen Jouw postje brengt mij helemaal terug in de tijd. De eerste rijles kreeg ik ook van mijn pa, onvergetelijk. Het was heel spannend en het ging niet bepaald van een leien dakje, maar trots dat ik was. Mooie herinnering!
Het lijkt erop dat je elke dag nieuwe things to do op je lijstje blijft zetten. Dat klinkt heel positief Luc.
Groetjes

Gepost door: Elly | 24-01-07

Je dochter in een grote zware jeep.
Mijn zijn van 1,90m in een kleine Renault Twingo.
Ik denk dat het voor hen gelijk is met wat, als ze maar een beetje op weg gezet worden door de ouders.
Groetjes

Gepost door: Katy | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.