14-03-07

Rare tijden ....

Het zijn rare tijden. Ben ik “genezen” ? Niet echt. Ik heb een hele week barstende hoofdpijn gehad. Mijn maag was geregeld totaal ontregeld (braken). Ik was hondsmoe (’s morgens, ’s middags, ’s avonds, ’s nachts). Ik zwalpte, ik zag soms dubbel, … Ik ben “dronken”.
Gisteren op controle naar de oncoloog en de neuroloog. Geen van beiden kan een klinische reden identificeren van al mijn ongemakken. De MRI van mijn hersenen is schijnbaar OK dus men vermoedt dat het de cocktail van al de medicamenten is. Een pilletje meer tegen de maag, Dafalgan tegen de hoofdpijn, een pilletje & dranken tegen de hoest, …
Positief nieuws ? Al heel de week had ik geen aanval van Afalsie. Niet te luid roepen. Gisteren verlieten we het ziekenhuis en ik wou iets zeggen over de neuroloog. Karin vroeg mij: “Wat bedoel jij met nazidoctor ?” Lap, ik had het weer vlaggen. Geen zware aanval maar het is vervelend. Je kan het niet indenken. Ik ben een controlefreak en ik voel mij hulpeloos in zulk een toestand.

Mijn “nieuwe” oncoloog is open een eerlijk. Op onze vraag of het zinvol was om nog eens een CTG van de longen te nemen gaf hij als antwoord dat het in oktober zinloos was. Mijn had mij toen nog maar 1-2 maand gegeven. Het komt nog steeds hard aan. Ik kan het niet aanvaarden. Ik heb iets nodig om tegen te vechten en ik misleid Karin met mijn houding. Ze wil dat ik haar hulp inroep, mijn situatie deel maar liefst van al zou ik het zelfstandig dragen;

De kinderen voelen ook dat er wat gaande is. Caroline is superaanhankelijk, goed gezind, altijd lachen, … Ze is begonnen met “start to run”, ze willen een jogging van “desperate housewives”, …. Dit is niet haar normale doen, overreageren. Hoe moeten wij daar op reageren ?

Dominique is met honderd en één zaken bezig. Voor Wiskunde had ze laatst rapport 98,5 % (zeker niet haar papa), dit weekend gaat ze voor haar Judo zwarte gordel, ik help haar met haar scriptie (niet slecht), volgende jaar burgerlijk ingenieur in Gent (huisje in het Patershol), ….

Hoe moet ik hen ? Veel praten zeker ?

Fysieke toestand: Ik heb de indruk dat het bijsturen van de medicatie gisteren geholpen heeft. Even afwachten zeken.

10:35 Gepost door Luc in Kanker | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

Commentaren

moed veel moed Luc, het is niet simpel , groetjes

Gepost door: emily | 14-03-07

hallo Luc het moet heftig zijn omdat allemaal mee te maken als jong persoon. Inderdaad praten is heel belangrijk me dunkt. Je kan het wel allemaal realistisch en plastisch verwoorden zonder melig te worden. Veel sterkte!

Gepost door: christine | 14-03-07

Hé, gaat het een beetje.
Het is hard en moeilijk.
Héél véél sterkte en goeie moed.
Groetjes

Gepost door: Katy | 15-03-07

enkele dagen geleden voor het eerst op je site terecht gekomen. uiteraard niet echt opbeurende verhalen, maar toch...je hebt een hele leuke manier om de dingen te brengen.
weten je naasten intussen al af van deze schrijfsels ?
alleszins een heel prettig weekend !

Gepost door: ilse | 16-03-07

Ik kom je gewoon heel simpel een prettig weekend toewensen
Groetjes

Gepost door: Katy | 17-03-07

ik ben door het gros van mijn dozen heen.... oef... nu wat tijd nemen om te recuperen en begin mei terug aan 't werk... na een jaar van kankerstrijd...

Sterkte Luc!!!!

Gepost door: Talleke | 18-03-07

Luc,
ik ben ook toevallig op je blog uitgekomen.
Heb net alles doorgelezen en merk dat jij een heel sterke persoonlijkheid hebt.
Je bent heel moedig in mijn ogen dat je zo durft te schrijven over wat je allemaal meemaakt.
Ik ben vorig jaar mijn vader verloren ook aan melanoom.
Wat ik heel spijtig vond aan heel de toestand toen is dat ie het nooit over zijn lippen kreeg om derover te spreken.
Dat jij er zo over communiceert met wildvreemden vind ik heel moedig van je.
Ik wens je nog veel sterkte, moed, en liefde van je naasten toe.

Yves.

Gepost door: Yves | 21-03-07

Hé Luc Alles kits? We horen je niet... hoop dat alles ok is.

Gepost door: Cancer Chick | 22-03-07

zomaar Hallo Luc, ja het moet zeer vervelend zijn niet wetend wat je allemaal overkomt. Toch zeer moedig om zo oprecht te praten hetgeen je overkomt. Maar die machteloosheid waar je niet zijt tegen opgewassen is zeer frustrerend. Om nog niet te praten wat je lichamelijk moet meemaken. Ik leef met je mee jongen , nog veel sterkte Andrea

Gepost door: andrea | 22-03-07

Hallo,
Ik hoop dat alles goed is met je en wens je een aangenaam weekend toe.
Groetjes

Gepost door: Katy | 23-03-07

Rare vogel Dag Luc daar in Merksem,

Ik ben Pat uit Mechelen. Ik ben er 45 en heb nog maar sinds een dikke maand de pc ontdekt. Ben dus maar direct gaan surfen op de internetgolven en o.a. hier terechtgekomen.
Ik loop al 31 jaar met het MEN-2A-sydnroom rond. Zeldzaam en het zit in de genen. Eigenlijk weinig te behandelen en besef dat ik een portie geluk heb gehad.
Ik heb al een deeltje van jouw verhaal gelezen. Fantastisch man zoals je dat doet! Hoewel niet altijd even gemakkelijk. Ik herken er wel in wat.
Ik zou misschien wel eens wat met je van gedachten willen wisselen want er zijn wel wat boompjes over op te zetten hé...

Pat

Gepost door: Pat | 24-03-07

Hoi Luc,

ben per toeval op je blog terechtgekomen en heb het laatste uur alles ineens doorgelezen. Mijn broer heeft ook kanker gehad en ik wou hij met mij even openhartig had kunnen babbelen als jij doet in deze blog. Voor omstaanders geeft zo'n situatie zo'n machteloos gevoel. De controle verliezen over je eigen zijn moet zo moeilijk zijn. Je beseft dit maa als je zelf eens zoiets meemaakt. Een mens is toch zo klein maar langs de andere kant staat elke mens centraal in zijn leefwereld .. Moeilijk dit in woorden om te zetten. Zelf ben ik vrij introvert en gevoelens uitspreken ligt me niet. Moed houden hoor. Je hebt een fantastisch gezin dat, door het gebeuren van de laatste jaren, met ups en downs zeer sterk moet zijn geworden. Ik blijf je verder volgen. Keep up the spirit!!

Gepost door: Cat | 24-03-07

Hey Luc
Hoe gaat het? Het is hier zo stil...

Gepost door: Elly | 25-03-07

waar hey luc waar ben je ; laat eens iets weten.

Gepost door: emily | 26-03-07

Luc,
Ik kom elke dag eens langs maar 't blijft zo stil hier...
'k maak me wat zorgen...


Gepost door: eva | 29-03-07

Hey Luc Luc,

Ik heb je blog net ontdekt en ik vind je een heel sterke persoonlijkheid.
Ik hoop dat je niet stopt met schrijven...
Ik ben heel geïnteresseerd in wat je meemaakt.
Mijn vriend heeft namelijk zelf kanker op dit moment en hij ziet dit enkel als zijn probleem. Ik vind het dan ook heel mooi en moedig dat je je verhaal op het internet zet. Ik hoop dat je blijft vechten, voor jezelf en voor je familie.
Dus schrijf aub verder, doe het voor jezelf en de mensen die kracht en misschien zelfs hoop putten uit jouw verhaal.

Gepost door: Annelies | 30-03-07

Hallo allemaal,

Ik ben de vrouw van Luc. Ik heb sinds kort ontdekt dat Luc een blog heeft. Het was voor mij heel raar om dat te lezen, omdat Luc thuis helemaal niet zo is. Gewoonlijk laat hij nooit iets los over zijn gevoelens. De reden waarom ik nu reageer is dat het momenteel heel slecht gaat met Luc. De uitzaaiingen in zijn hersenen zijn volop actief wat maakt dat hij zowel fysiek als mentaal veel problemen heeft. Een normaal gesprek met hem voeren is niet meer mogelijk. Ook fysiek heeft hij veel problemen. Hij slaapt het grootste deel van de dag. Moet overgeven, loopt wankel, kan moeilijk spreken, moeite met het volgen van een conversatie. Voor een man die zoveel trots had (heeft) is dat heel moeilijk allemaal. Een heel aantal van jullie haaft Luc gevolgd, zit in een gelijkaardige situatie. Ik wou jullie gewoon laten weten waarom jullie niets meer horen. Ik ben niet zo bedreven in het bloggen (hoewel ik informaticus ben), vandaar dat ik op aanraden van Katy via een reactie reageer. Ik zal proberen via zijn portable op zijn blog te raken en op die manier zijn dagboek een beetje verder te zetten. Ik ben wel geen groot schrijver, maar ik denk dat hij dat ook wel leuk zou vinden.

Gepost door: Karin | 01-04-07

sterkte Beste Luc,
Beste Mevrouw Popelier,
Ook ik volg deze blog al geruime tijd nadat mijn broer overleed aan de gevolgen van kanker en vroeg me af wat er aan de hand was.
Bedankt dat u ons dit mededeelt.
De openheid die ik hier kan lezen is een hart onder de riem omdat ik dit niet kende. Bij mijn broer mocht haast niets besproken worden.
Ik wens u en uw kinderen, maar ook Luc, heel veel kracht en steun en goede warme mensen om u heen.

Gepost door: heidi | 01-04-07

Weet dat we aan jullie denken.

Gepost door: Katy | 01-04-07

Hoi Karin,

bedankt voor je berichtje... ook al is Luc voor ons ergens een 'abstract' persoon, toch ben ik echt begaan. Het niet te vatten dat het eindig is... Luc schrijft zo sprekend, herkenbaar en energiek... Grote machteloosheid dat z'n lijf z'n geest niet kan volgen... Wens hem heel veel sterkte! Aan jullie allemaal trouwens.
ik blijf je het blogje volgen.

Gepost door: irene | 01-04-07

Dag allemaal,

Ik ben Christel, de zus van Luc. Ik volg reeds langere tijd zijn dagboek maar hield dit stil omdat ik aanvoelde hoe belangrijk dit was voor Luc. Zo open hij hier kan spreken over zijn gevoelens zo gesloten is hij naar 'ons' toe. Je wil helpen, iets betekenen voor hem en zijn familie maar voelt je zo oneindig machteloos ... Ik hou heel veel van mijn broer en zijn familie en, Karin, ik ben blij dat je dit dagboek ontdekt hebt. Ik heb alles steeds afgeprint om 'ooit' te laten zien hoe belangrijk je voor Luc bent en hoeveel hij van je houdt.

Gepost door: Christel | 01-04-07

Dag Karin en familie van Luc,

Bedankt voor jullie reactie.
Ik volg de blog van Luc al sinds december.
Door z'n eerlijkheid en openheid over z'n gevoelens ben ik echt met hem gaan meeleven, hoewel ik hem niet ken.
Een grote persoonlijkheid straalt uit z'n woorden.
De stilte deed me al vermoeden dat het niet zo goed ging.
Het moet voor Luc en jullie als gezin moeilijk zijn...
Ik hoop dat jullie steun vinden bij zorgzame mensen.
Sterkte!

Gepost door: eva | 01-04-07

Karin, Christel en alle naasten van Luc,

Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en moed toe om samen door deze heel moeilijke en donkere periode heen te komen!
Ik leef mee met julie.

Yves.

Gepost door: yves | 01-04-07

Karin,
Heel erg bedankt dat je ons op de hoogte houdt. Ik volg het dagboek van Luc vanaf dag 1 en vreesde er al voor dat het niet goed ging. Ik wens jullie en de kinderen en ook de rest van de familie sterkte.

Gepost door: Elly | 02-04-07

wow gold Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,cheap wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99 ,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy euro gold wow Cheap wow gold,cheapest wow gold store ...ffxi" target="_blank">http://www.ffxi-sale.com">ffxi gil buy euro gold wow wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy,wow" target="_blank">http://www.ffxi-sale.com">wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
We can have your wow gold,buy wow gold,wow gold game,world of warcraft gold, wow Gold Cheap wow, Cheap wow gold,world of warcraft gold deal,Cheap WOW Gold ...

Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...
Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy gold wow lightninghoof instock Cheap wow gold,cheapest wow gold store ...ffxi gil wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy, wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
Wow gold- Gold for buy gold wow lightninghoof instock EU-Server: ...wow Gold EU: starting from 84,99?; 3000 WoW Gold EU: starting from 119,99?. wow Gold- Leveling Services: ...
We can have your wow Gold,buy wow Gold,wow Gold game,wow gold, Cheap wow Gold, Cheap World of Warcraft Gold,world of warcraft gold deal,buy cheap wow gold,Cheap WOW Gold ...

Here wow Gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow Gold,sell world of warcraft gold(wow gold),Cheap wow gold,cheapest World of Warcraft Gold store ...

Gepost door: xiaoxinwow | 09-05-07

runescape money Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,cheap wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99 ,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy euro gold wow Cheap wow gold,cheapest wow gold store ...ffxi" target="_blank">http://www.ffxi-sale.com">ffxi gil buy euro gold wow wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy,wow" target="_blank">http://www.ffxi-sale.com">wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
We can have your wow gold,buy wow gold,wow gold game,world of warcraft gold, wow Gold Cheap wow, Cheap wow gold,world of warcraft gold deal,Cheap WOW Gold ...

Gepost door: runescape money | 11-09-08

gold 涂料" target="_blank">http://www.heal-power.com">涂料
涂料" target="_blank">http://www.heal-power.com>涂料
[url=http://www.heal-power.com]涂料[/url]
[link=http://www.186.com]runescape items[/link]
http://www.heal-power.com

Gepost door: gold | 30-07-09

gold Karin, Christel en alle naasten van Luc,

Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en moed toe om samen door deze heel moeilijke en donkere periode heen te komen!
Ik leef mee met julie.

Yves.

Gepost door: gold | 30-07-09

runescape money Karin, Christel en alle naasten van Luc,

Gepost door: runescape money | 31-07-09

RuneScape Money Karin, Christel en alle naasten van Luc,

Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en moed toe om samen door deze heel moeilijke en donkere periode heen te komen!
Ik leef mee met julie.

Gepost door: RuneScape Money | 31-07-09

De commentaren zijn gesloten.